Переправляли зброю із зони бойових дій на захід України: тернопільські поліцейські викрили злочинний канал (Фото/Відео)

Фото: поліція Тернопільщини

Тернопільські правоохоронці викрили злочинний канал, яким зброя із районів ведення бойових дій потрапляла на захід України. Організатором виявився 47-річний житель Верхньодніпровська Дніпропетровської області. Про це пише Файне місто з посиланням на відділ комунікації поліції Тернопільщини.

У помешканні зловмисника знайшли цілий арсенал зброї та вибухонебезпечних предметів.

Фото: поліція Тернопільщини

У ході санкціонованих обшуків, проведених у Дніпропетровській області, та негласних слідчих розшукових дій, що проходили на Тернопільщині та Івано-Франківщині, оперативники вилучили понад 40 артилерійських снарядів, ручний кулемет Калашникова, два автомати, 9 ручних гранат із запалами, 8 гранатометних пострілів, обріз мисливської рушниці, револьвер, майже 1500 набоїв, вибухові речовини та детонатори, – йдеться у повідомленні поліції.

Усі вилучені засоби ураження направлені на експертизу, за результатами якої буде ухвалено рішення про можливість передачі їх для потреб Сил оборони.

Організатору злочинної мережі вже повідомили про підозру за частиною 1 ст. 263 Кримінального кодексу України та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. За незаконне поводження зі зброєю та бойовими припасами йому загрожує до 7 років позбавлення волі.

Станом на 9 вересня тривають слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх осіб, причетних до незаконного обігу зброї.

Читайте також: На Тернопільщині зловили продавця нелегальної зброї (Фото)

Exit mobile version