Меморіальну таблицю генерал-лейтенанту Віктору Гвоздю відкриють у Чорткові

Віктор Гвоздь // Фото з мережі Інтернет

На Тернопільщині у Чорткові відкриють меморіальну таблицю генерал-лейтенанту Віктору Гвоздю. Про це пише Файне місто з посиланням на Чортківську міську раду.

Як зазначили у мерії, відкриття відбудеться у неділю, 3 вересня, о 12 год. Таблицю встановлять на будівлі місцевої гімназії №6.

Фото: Чортківська міська рада

Віктор Гвоздь народився 24 травня 1959 у смт Скала Подільська тодішнього Борщівського району. Є випускником Чортківської гімназії №6.

З 2008 по 2010 роки був начальником Головного управління розвідки МО України. 2014-2016 рр. займав посаду голови Служби зовнішньої розвідки України. Також Віктор був доктором військових наук. Має відзнаки: заслужений юрист України, орден «За заслуги» ІІІ ступеня, нагороди ЗС СРСР, ЗС України та іноземних держав.

Загинув 28 травня 2021 року під час відпочинку в Єгипті. Гвоздю стало погано під час дайвінгу, коли він занурювався в море та пірнав на глибину до 40 метрів. Попри проведені під час екстреної госпіталізації інтенсивні реанімаційні заходи, медики констатували його смерть

Читайте також: На Тернопільщині встановили меморіальну дошку полеглому захиснику (Фото)

Exit mobile version