На Тернопільщині судитимуть викладачку ЗУНУ за хабарництво

На Тернопільщині судитимуть викладачку одного з вишів. Її обвинувачують в отриманні від 2 абітурієнтів 53 000 грн хабара за вплив на прийняття рішення приймальною комісією. Про це пише Файне місто з посиланням на прокуратуру Тернопільської області.

Станом на 31 серпня завершено розслідування , що здійснювали слідчі СУ ГУНП в області. Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно викладачки Західноукраїнського національного університету щодо одержання нею неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особами, уповноваженими на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Що встановило слідство

За даними слідства, доцентка однієї з кафедр Західноукраїнського національного університету пропонувала абітурієнтові за 3000 доларів США сприяння у зарахуванні на перший курс. Вона запевнила майбутнього студента, що спершу їй треба перерахувати 11 000 гривень на картковий рахунок задля впливу на працівників вступної компанії у виші.

Іншому абітурієнту викладачка пообіцяла за 42 000 гривень вплинути на відповідних посадових осіб навчального закладу задля зарахування його на бюджетну форму навчання. Після передачі вказаної суми в одному із ресторанів Тернополя доцентку затримали правоохоронці.

Читайте також: На Тернопільщині покарали ухилянта, якому релігія “забороняє воювати” 

Exit mobile version