На Тернопільщині покарали ухилянта, якому релігія “забороняє воювати”

Фото ілюстративне

За апеляційною скаргою прокуратури скасовано виправдувальний вирок «ухилянту» й призначено покарання – 3 роки позбавлення волі. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільську обласну прокуратуру.

За результатом розгляду апеляційної скарги прокурора Тернопільським апеляційним судом скасовано виправдувальний вирок Кременецького районного суду щодо військовозобов’язаного з Кременця за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації на особливий період (ст. 336 КК України).

Прокурор довів у апеляційному суді, що мешканець міста перебував на обліку в ТЦК як військовозобов’язаний.

Після оголошення та проведення мобілізації у зв’язку з військовою агресією проти України обвинувачений пройшов медичний огляд та був визнаний придатним до проходження військової служби. Отримавши повістку для відправлення до навчального центру для проходження військової служби у Збройних Силах України, він не прибув до Кременецького РТКЦ та СП у визначений у повістці день та час. Свою неявку обвинувачений намагався виправдати у суді релігійними переконаннями, які не дозволяють йому брати до рук зброю.

Вироком апеляційного суду Тернопільської області його визнано винним у вчиненні злочину за ст. 366 КК України й засуджено до 3 років позбавлення волі. Вирок суду набрав законної сили.

Читайте також: Президент України посмертно відзначив орденами 8 захисників Тернопільщини 

Exit mobile version