Вже 31 людина у лікарні: ситуація з масовим отруєнням людей від суші на Тернопільщині

Фото ілюстративне // Джерело: Pexels

На Тернопільщині 31 людина потрапила до лікарні з отруєнням після відвідування нового суші-бару в Збаражі. Серед пацієнтів – 17 дітей. Про це пише Файне місто з посиланням на генеральну директорку Тернопільського обласного центру контролю та профілактики хвороб Оксану Чайчук.

14 серпня в нас почали поступати термінові повідомлення про госпіталізацію хворих жителів Збаража та навколишніх сіл в кількості 16 людей. Станом на вечір 15 серпня таких осіб було 31. При епідрозслідуванні встановлено, що усі постраждалі споживали суші, приготовлені в одному із закладів Збаража. Суші продавалися на виніс. Симптоми в госпіталізованих: блювота, пронос, підвищення температури, – зазначила Оксана Чайчук.  

Також фахівці виявили, що перед відкриттям у закладі не провели обов’язкового дослідження питної води. 

У суші-барі не були проведені моніторингові дослідження, що передують відкриттю будь-якого закладу громадського харчування. Зараз фахівці взяли на дослідження залишки сировини та залишки їжі, з якої готували страви. Після цього ми зможемо чітко сказати, що є збудником чи джерелом інфекції, – додав керівник Головного управління Держпродспоживслужби у Тернопільській області Ігор Рогальський. 

У закладі провели дезінфекцію. Наразі видано розпорядження головного санітарного лікаря щодо припинення діяльності суші-бару терміном на 10 днів. 

До слова, за даними Суспільного, в інфекційному відділенні Збаразької центральної лікарні немає вільних ліжкомісць. Всі вони заповнені пацієнтами, які отруїлися суші. 

Передісторія

12 серпня у Збаражі було відкриття нового суші бару. Вже 13-14 серпня 17 його відвідувачів звернулися до інфекційного відділення Збаразької центральної лікарні з ознаками отруєння. На цей випадок відреагувала поліція і відкрила кримінальне провадження.

Наразі заклад харчування не працює. Його власники співпрацюють з поліцією та контролюючими установами. На інстаграм-сторінці суші-бару просили вибачення у відвідувачів.

Більше: На Тернопільщині масово отруїлися люди після відвідування суші-бару

Exit mobile version