Без світла майже 300 000 абонентів: росіяни ракетами обстріляли лінії електропередач на Львівщині

Фото: мережа Інтернет

У Львівській області через знеструмлення лінії 330 кВ без світла залишалися майже 290 тисяч абонентів. Про це пише Файне місто з посиланням на пресслужбу Міністерства енергетики України.

За даними відомства, за минулу добу тричі вимикалися основні лінії електропередачі НЕК «Укренерго» внаслідок нічного ворожого ракетного обстрілу. У Львівській області через знеструмлення лінії 330 кВ без світла короткотерміново залишалися майже 290 тисяч абонентів. Причини інциденту уточнюють. У Львові відключено три лінії 0,4 кВ, які живлять близько 100 абонентів. Проводиться додаткове обстеження мереж.

Через пошкодження вимикалася також лінія 330 кВ, яка живить Чорнобильську АЕС. Місце пошкодження виявили на території Білорусі. Окрім того, через пошкодження обладнання відключалася підстанція 220 кВ у Івано-Франківській області.

Ракетний обстріл Львівщини

Нагадаємо, у Львові, 15 серпня, російська ракета влучила на територію дитячого садочка “Казка”. Крім того руйнувань зазнав будинок, який розташований поруч, там повністю згоріли 4 квартири. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

Окрім території садочку, зазнали руйнувань будинки, які поруч: будинок ОСББ, там фактично вигоріли верхні поверхи, повилітали всі вікна та двері. В садочках також повилітали вікна та двері, поруч офісні будинки, — додав Андрій Садовий.
Наслідки обстрілу Львова 15 серпня 2023 року. Фото: ДСНС України

На комісії із надзвичайних ситуацій погодили виділити 20 мільйонів гривень на допомогу людям, чиї помешкання зазнали руйнувань внаслідок атаки. Людям, які втратили помешкання, міська рада пропонує або компенсувати оренду квартири, або поселитися у модульному містечку.

За однокімнатну квартиру ми компенсуємо 10 тисяч гривень в місяць, за двокімнатну — 12, за трикімнатну — 15 тисяч гривень, — сказав Андрій Садовий.

Також мер Львова повідомив, що міська рада допоможе відремонтувати квартири та компенсують гроші за втрачені речі.

Читайте також: На Тернопільщині масово отруїлися люди після відвідування суші-бару

Exit mobile version