У бібліотеці Тернополя організували арт-простір (Фото)

Фото: Тернопільська ОУНБ

Кілька днів тому в Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці стартував проєкт «Психологічно-мистецькі студії «Дім». Про це повідомляє Файне місто з посиланням на Тернопільську ОУНБ.

Тернопільське обласне відділення Всеукраїнської громадської організації «Українська бібліотечна асоціація» виграло у конкурсі проєктних грантів. За ці кошти й організували мистецькі студії.

«Дім» — це арт-простір для внутрішньо переміщених осіб, військовослужбовців і їхніх сімей, де можна безкоштовно отримати фахову психологічну консультацію від спеціалістів-психологів та арт-терапію, — розповідають про проєкт на сайті бібліотеки.

Навчатиме малювання відвідувачів арт-простору тернопільський художник, волонтер, меценат благодійних проєктів та акцій Рустам Давлетов.

Упродовж реалізації проєкту планується проведення 10 мистецьких майстер-класів і 10 психотерапевтичних занять для дітей і дорослих. Для продуктивнішої праці організатори пропонують розділити заняття окремо для дітей та дорослих, щоб відповідно до їхніх уподобань підібрати програму. Заняття для дорослих триватимуть до 3-х годин, а для дітей — до 2-х годин. 

На першому занятті відвідувачі простору малювали Карпатський пейзаж. Учасники майстер-класу мали можливість відчути себе справжніми художниками. Кожен малюнок є унікальним виразом внутрішнього світу людини, і малювання гір Карпат може допомогти людям краще зрозуміти себе та свої почуття щодо цього куточка природи.

Участь у майстер-класах є безкоштовною. Бажаючі стати учасниками одного з вечорів, що організовують в Тернопільській обласній бібліотеці мають зареєструватися. Зробити це можна за посиланням.

Проєкт триватиме до кінця вересня цього року.

Читайте також: Виставку картин загиблого військового з Тернопільщини показують в Львові

Exit mobile version