Виставку картин загиблого військового з Тернопільщини показують в Львові

Фото: Артцентр "Дзиґа"

Виставку “Два різних світи” Олега Дробоцького вже сьогодні представили у Львові. Картини, які належать до експозиції, художник писав під час військової служби. Про це пише Файне місто з посиланням на львівський артцентр “Дзиґа”.

Олег Дробоцький — старший солдат окремої 67-ї механізованої бригади із позивним “Художник”. Родом із с. Вербовець, Лановецької громади на Тернопільщині. Закінчив Кременецький коледж ім. Т. Г. Шевченка, відділення образотворчого мистецтва. Згодом, переЇхавши до Львова, став випускником Львівської національної академії мистецтв. Загинув у 26-річному віці захищаючи Батьківщину, 6 березня 2023 року.

Серія картин уособлює бачення двох різних світів, які паралельно співіснують сьогодні в Україні під час війни.

Два різних світи. Один – із павутини гамірних міст, метушні та зернистого світла вуличних ліхтарів. Де втомлені люди на зупинках громадського транспорту, із байдужими виразами облич, чекають своїх маршрутів. Світло квартир спальних районів і вулиці, вулиці, вулиці, які плавно перетікають одна в одну. Центр міста – найбільша концентрація щасливих людей та їхніх розмов. Тут пахне свіжою випічкою, кавою та вином.
Поряд був зовсім інший світ: побудований лінією фортифікаційних споруд, зʼєднаний траншеями, окопами та зруйнованими будинками, в яких колись теж жили люди, які стояли на зупинках, гуляли вечірнім містом, пили каву, сміялись та розмовляли. Срібне світло місяця розсипалося гіллям дерев, падало на землю, освітлюючи вирви в землі і хвостовики від мін, котрі не розірвались. Огидний свист над головою, шелест касет, які перед тим як розірватись – нагадують сильний листопадовий вітер, змушуючи цінувати кожен момент, як ніколи раніше, — так описав експозицію художник.

Експозицію можна оглянути в артцентрі “Дзиґа” (вул. Вірменська, 35, Львів) до 9 серпня. Вхід безкоштовний.

До слова, раніше виставка тривала в креативному кластері Nа Пошті у Тернополі. Її організували Марія Юрчак та кохана загиблого Юлія Нагорна з волонтерами.
Більше: «Два різних світи»: виставка картин загиблого Героя триває у Тернополі (Фото)

Exit mobile version