На Тернопільщині судили чоловіка за відмову від мобілізації

Фото: ТСН.ua

На Тернопільщині чоловік отримав повістку, але відмовився від мобілізації, аргументуючи це страхом за своє життя та здоров’я. За це він отримав іспитовий термін. Про це пише Файне місто з посиланням на вирок Гусятинського районного суду Тернопільської області.

Згідно вироку, чоловік у квітні 2022 року прийшов до військкомату. 6 квітня цього ж року він пройшов медкомісію та був визнаний придатним до військової служби. 

Майже через рік, 28 лютого 2023 року чоловік отримав повістку та повинен був прибути до військкомату 10 березня для проходження служби. Проте він цього не зробив. На суді підозрюваний свою провину визнав. Він розповів, що не прийшов до військкомату через погане самопочуття, хоча до лікаря не звертався. Чоловік зазначив, що він “відчував страх за своє життя та здоров’я, тому ухилявся від призову”. Також він сказав, що активно співпрацював зі слідством. 

Суд визнав чоловіка винним за ст.336 Кримінального кодексу України. Його засудили до 3 років та 1 місяця позбавлення волі, проте пізніше замінили цей термін на 1 рік іспитового. 

Читайте також: В Україні дозволили звільняти зі служби військових, чиї родичі загинули чи пропали без вісти

Exit mobile version