В Україні дозволили звільняти зі служби військових, чиї родичі загинули чи пропали без вісти

Фото ілюстративне з мережі Інтернет

Президент Володимир Зеленський підписав закон щодо звільнення з військової служби мобілізованих і контрактників, у яких близькі родичі загинули на війні, чи пропали без вісти. Про це пише Файне місто з посиланням на сайт Верховної Ради України.

Відзначається,  що законопроєкт № 8009 щодо розширення підстав звільнення з військової служби деяких категорій громадян в період воєнного стану “повернуто з підписом президента України”.

Згідно закону, встановили підстави для звільнення з військової служби під час воєнного стану військових, чиї близькі родичі, – чоловік, дружина, син, донька, батько, мати, дід, баба або рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра, – загинули або пропали безвісти під час дії воєнного стану.

До слова, раніше Парламент ухвалив законопроєкт, який передбачає, що не підлягають призову особи, близькі яких загинули чи пропали безвісти під час російсько-української війни. Однак, не враховано всіх категорій громадян, тому задля відновлення принципу справедливості, пропонується аналогічним чином врахувати інтереси військовослужбовців та забезпечити їм право на звільнення з військової служби. Про це розповів голова комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, народний депутат “Слуги Народу” Олександр Завітневич.

Читайте також: Тернополянин намагався перевезти через кордон глюкометри на 800 тис. грн

Exit mobile version