У Тернополі відбудеться зустріч батьків і учнів гімназії з представниками управління освіти та науки

Фото: ТМР

У четвер, 20 липня, до Тернопільської міської ради завітали учні Тернопільської Української гімназії ім. Івана Франка із запитаннями до управління освіти щодо об’єднання їхнього навчального закладу та Технічного ліцею Тернополя. З дітьми спілкувалася начальник управління цифрової трансформації та комунікацій зі ЗМІ Мар’яна Зварич, яка надала відповіді на запитання, після чого діти залишили міську раду, пише Файне місто з посиланням на пресслужбу мерії.

Нагадаємо, що об’єднання здійснюється на виконання Закону України «Про освіту». Оскільки відповідно до нового закону у гімназії можливе навчання лише до 9 класу, тому виникло питання створення ліцею, щоб учні гімназії у тому ж закладі могли навчатися також у 10, 11 та 12 класах. Окрім того, таке рішення дозволяє зберегти роботу педагогічних колективів, враховуючи, що старші класи школи зможуть продовжувати навчання у своєму ж приміщенні.

Тернопільська міська рада наголошує, що молодь завжди брала участь у всіх процесах, які відбуваються в місті. Відповідно, кожен має право висловлювати свою позицію у законний спосіб.

Враховуючи наявні звернення батьківських комітетів та педагогічних колективів гімназії та технічного ліцею, у понеділок, 24 липня, в управлінні освіти і науки відбудеться спільна нарада за участі представників батьківських та учнівських колективів щодо об’єднання навчальних закладів.

Читайте також: Скандал щодо об’єднання шкіл у Тернополі: що каже міський голова

Exit mobile version