Скандал щодо об’єднання шкіл у Тернополі: що каже міський голова

Фото: ТМР

Кілька днів поспіль вирує скандал щодо об’єднання Української гімназії ім. І. Франка та Технічного ліцею Тернополя. Зокрема, люди вимагають залишити на посади нині діючого директора Анатолія Крижанівського. Цю ситуацію прокоментував міський голова Тернополя Сергій Надал, пише Файне місто.

Це неправда, ніхто не звільняє директора Анатолія Крижанівського. На жаль, це перекручування, які від когось йдуть, можливо, і від цієї людини. Створена нова гімназія. Закон чітко вимагає, що керівник навчального закладу має бути призначений виключно на умовах конкурсу. Про конкурс було оголошено заздалегідь, Ми розраховували, що буде значна кількість кандидатів, які хочуть бути керівниками навчального закладку, оскільки відбувається злиття: з двох закладів буде створено один більш потужнішого закладу, – заявив Сергій Надал.

Також мер зазначив, що Анатолій Крижанівський міг подати свою кандидатуру на конкурс і в разі перемоги працювати директором надалі. Однак, наразі він цього не зробив.

Людина, за яку запитують, навіть не подалася на участь у конкурсі, тобто не висловила бажання працювати. Відповідно, жодної мови про звільнення немає, але ми пропонуємо людині залишатися працювати у школі для проведення навчання або обрати іншу ділянку роботи, де він зможе бути корисним у майбутньому школи, – додав міський голова.

У гімназії буде навчання до 9 класу

До слова, сьогодні, 14 липня, у Тернопільській міській раді відбувся брифінг начальниці управління освіти і науки Ольги Похиляк щодо створення нового академічного ліцею «Українська гімназія» ім. І.Франка. Вона надала роз’яснення щодо об’єднання навчальних закладів. Серед іншого:

Більше інформації можна переглянути у відео.

Читайте також: Провалля посеред дороги у Тернополі: деталі (Наживо/Фото)

Exit mobile version