Новий температурний рекорд: коли на Тернопільщині було найспекотніше (Відео)

Фото: ілюстративне // Джерело: Pixabay

На Тернопільщині панує літня спека. Цього тижня в області навіть зареєстрували історичний температурний максимум. Однак, надалі синоптики прогнозують теплу погоду, на вихідні можливий дощ. Про це Файному місту розповіла завідувачка сектору метеорологічних прогнозів обласного центру з гідрометеорології Оксана Озимків. 

Тернопільщина перебуває у полі пониженого атмосферного тиску. Нижні шари атмосфери є дещо нестійкими, хоча на висотах є гребінь антициклону. Тому, в найближчі ці 3 дні принесіть включно опадів як таки не мало би бути, хоча в суботу вдень по області можливий короткочасний дощ з грозою. Щодо вітру, то він буде північно-західний, по швидкості буде слабкий, але на вихідні посилиться до поривчастого, – зазначила Оксана Озимків.

Завідувачка пояснила, що цих 2 декади липня є теплими, в окремі дні – спекотними. Середньодобова температура повітря була в окремі дні до 5 градусів вища за норму.

Синоптик додала, що найспекотнішим за всю історію метеоспостережень був понеділок, 17 липня.

За даними нашої станції, у Тернополі був перекритий історичний максимум температури повітря – 17 липня. Максимально температура повітря підвищувалася до 33,1 градусу тепла. Тобто від 1946 року, відколи веде наша станція спостереження, це був перекритий історичний максимум температури повітря. До того найтепліше було у 2007 році. Тоді температура становила 32,8 градуси, – сказала метеоролог.

Наостанок Оксана Озимків додала, що на ці вихідні очікують комфортні літні показники. З понеділка буде тепліше, адже буде виніс Середземноморського тепла. Тоді температура повітря може піднятися до 31-33 градусів тепла. Однак, аномальної спеки в області наразі не очікують.

Читайте також: Що робитимуть із мертвою рибою, яка загинула у річці на Тернопільщині? 

Exit mobile version