Що робитимуть із мертвою рибою, яка загинула у річці на Тернопільщині?

Фото: Нацполіція Тернопільщини

На Тернопільщині у річці Гнізна загинули понад 80 загиблих рибин (станом на 18 липня). У четвер, 20 липня, фахівці оприлюднили рішення, що з нею робитимуть далі. Про це пише Файне місто з посиланням на ГУ Держпродспоживслужби області.

За даними управління, засідання комісії відбулось 19 липня. На ній обговорили масову загибель риби у річці, яку виявили місцеві мешканці сіл Застав’є та Товстолуг. Таку ситуацію підтвердили й в інших селах громади.

На місці події працювали екологи та поліція, спеціалісти відібрали проби води, дослідження яких тривають. За даним фактом працівниками Тернопільського районного управління поліції відділення поліції №1 відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 242 ККУ (Порушення правил охорони вод, що спричинили масову загибель тварин), – йдеться у повідомленні відомства.

У результаті комісія ухвалила рішення про очищення від мертвої риби забруднену водойму річки Гнізна на території Великогаївської ОТГ. Це мають зробити працівники громади та за участі небайдужих громадян.

Нагадаємо, раніше ми писали, що припускають кілька причин загибелі. Перша – це ймовірний скид нечистот. Друга причина – брак кисню. Його, за результатами замірів, у річці втричі менше норми.

Читайте також: На Тернопільщині горіло майже 3 гектари поля 

Exit mobile version