Військовим з Тернополя посмертно присвоїли звання Герой України

Фото: Суспільне

Двом бійцям із Тернополя — капітану Сергію Королю із позивним «Махно» та молодшому сержанту, журналісту Віталію Дереху присвоїли звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка». Про це пише Файне місто з посиланням на сайт Президента України.

Відповідні Укази з’явились на сайті сьогодні, 8 липня. Звання присвоїли за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на сайті Президента України створили петицію про присвоєння звання Героя України посмертно Віталію Дереху.
Більше: Просять присвоїти звання “Героя України” посмертно військовому, журналісту Віталію Дереху з Тернополя (Петиція)

Довідка

Віталій Дерех – український журналіст, митець, пластун, лицар куреня «Орден Залізної Остроги», військовослужбовець, молодший сержант, командир протитанкового відділення 3-го окремого батальйону спеціального призначення 1 окремої бригади спеціального призначення ім. Івана Богуна,  учасник російсько-української війни. Кавалер ордена «За мужність» III ступеня у складі батальйону Айдар. Почесний громадянин міста Тернополя.

Активний учасник Революції гідності в складі 15-ї сотні Самооборони Майдану. Рятував людей на Інститутській 20 лютого.

З початком російського вторгнення в Україну 2022 року вступив до 1-ї окремої бригади спеціального призначення імені Івана Богуна Збройних Сил України, в складі якої брав участь в боях під Києвом, опісля на Донеччині та Луганщині.

Загинув 28 травня 2022 року біля м. Попасна, Луганської области внаслідок авіаційного удару військ рф.

2 червня з бійцем попрощалися у Тернополі.
Більше: Тернопіль прощається з загиблим на війні журналістом Віталієм Дерехом (Фото/Відео)

22 серпня Віталію посмертно присвоїли звання “Почесний громадянин міста Тернополя”.
Більше: У Тернополі 41 людині присвоїли звання “Почесний громадянин міста Тернополя”

Сергій Король — український військовослужбовець, капітан 105 ОБрТрО Збройних сил України, учасник російсько-української війни. Почесний громадянин міста Тернополя (2023, посмертно).

У 2014 році як доброволець брав участь в бойових діях на сході України.

З початком повномасштабного російського вторгнення в Україну знову на фронті. Командир 2-ї роти 83-го батальйону 105-ї окремої бригади територіальної оборони. Загинув 24 лютого 2023 року в районі с. Масютівка на Харківщині.

Читайте також: Жалоба на Зборівщині: загинув військовий Володимир Ваврик

Exit mobile version