Просять присвоїти звання “Героя України” посмертно військовому, журналісту Віталію Дереху з Тернополя (Петиція)

Фото із соцмереж

Тернополянину Віталію Дереху просять посмертно присвоїти звання “Герой України”. На думку автора, журналіст, пластун, митець та військовий “заслуговує увійти в історію України“. Про це пише Файне місто з посиланням на петицію на сайті Президента України.

Прошу розглянути справжнього Героя і Захисника України – Віталія Дереха. Подання петиції затягнулося, але Україна має знати своїх Героїв. Мій побратим заслуговує увійти в історію України, як вірний син, котрий завжди був готовий нищити ворога і відстоювати інтереси країни, – написав автор Едуард Ростковський.

Станом на 24 березня проголосувала 1331 людина з 25000 необхідних. До кінця опитування залишилося 89 днів. Підтримати петицію можна ТУТ.

Нагадаємо, Віталій активно відстоював свою проукраїнську позицію ще з часів Помарачневої революції, також брав участь у Революції Гідності. 24 лютого 2022 року став на захист України. Життя бійця обірвалося 28 травня під Попасною.

2 червня з бійцем попрощалися у Тернополі. Більше: Тернопіль прощається з загиблим на війні журналістом Віталієм Дерехом (Фото/Відео)

22 серпня Віталію посмертно присвоїли звання “Почесний громадянин міста Тернополя”. Більше: У Тернополі 41 людині присвоїли звання “Почесний громадянин міста Тернополя”

Довідка

Віталій Дерех – український журналіст, митець, пластун, лицар куреня «Орден Залізної Остроги», військовослужбовець, молодший сержант, командир протитанкового відділення 3-го окремого батальйону спеціального призначення 1 окремої бригади спеціального призначення ім. Івана Богуна,  учасник російсько-української війни. Кавалер ордена «За мужність» III ступеня у складі батальйону Айдар. Почесний громадянин міста Тернополя.

Активний учасник Революції гідності в складі 15-ї сотні Самооборони Майдану. Рятував людей на Інститутській 20 лютого.

Пластував в 29-у курені УПЮ ім. Юрія Старосольського, згодом разом із своїм гуртком «Сірі Вовки» (в якому також був Віктор Гурняк, Герой України, загинув в бою за Україну в 2014) — в 77 курені ім. Івана Гавдиди, де і був впорядником, коли перейшов в старші пластуни. Учасник та інструктор у військово-патріотичному таборі «Легіон».

У 2014 році пішов добровольцем в батальйон «Айдар» Збройних сил України; воював до липня 2015 року. У 2016—2018 роках працював в Муніципальній варті Івано-Франківська, зокрема рятувальником.

З початком російського вторгнення в Україну 2022 року вступив до 1-ї окремої бригади спеціального призначення імені Івана Богуна Збройних Сил України, в складі якої брав участь в боях під Києвом, опісля на Донеччині та Луганщині.

Загинув 28 травня 2022 року біля м. Попасна, Луганської области внаслідок авіаційного удару військ рф.

Читайте також: У Чорткові перейменують вулиці на честь загиблих захисників

Exit mobile version