У Чорткові перейменують вулиці на честь загиблих захисників

Костел у Чорткові // Фото: andy-travel.com.ua

На Тернопільщині в місті Чортків перейменують вулиці на честь захисників, які полягли у російсько-українській війні. Про це запевнив міський голова Володимир Шматько, пише Файне місто з посиланням на Чортківську міську раду.

23 березня у Чортківській міській раді керівництво громади зустрілося із родичами загиблих захисників. Відтак повідомлялося, що у громаді перейменують вулиці на честь Героїв. Попередньо родичі загиблих захисників позитивно сприйняли таку ідею. Якою буде процедура – розкажуть згодом.

Фото з зустрічі: Чортківська міська рада

Також будівництво пам’ятників усім загиблим Героям із Чортківської громади відбуватиметься за кошти бюджету громади. Всі пам’ятники будуть одного зразка. Міська рада скористається послугами архітекторів для розроблення концепції пам’ятника, яка буде затверджена лише після погодження із родинами Героїв.

Дітей загиблих військових надалі можуть відправляти на відпочинок до швецької Карлскруни, німецького Бад-Зоден-Зальмюнстера, латвійського Талсі, французьких Канн та Безьє. Подорож буде безкоштовною.

На засіданні йшлося, що із бюджету громади готові оплачувати путівки на санаторне лікування чи реабілітацію батькам загиблих захисників України із громади.

Читайте також: Тернопіль прощається з Героєм Віталієм Рибальським (Наживо/Відео)

Exit mobile version