За привласнення чужих пенсій судитимуть поштарку на Тернопільщині

Ілюстративне фото з мережі Інтернет

Працівниця пошти оплачувала власні мікрокредити чужими грошима. Жінка привласнила понад 165 тисяч гривень, які мали йти на рахунки АТ “Укрпошта”. Про це повідомляє Файне місто з посиланням на ГУ Нацполіції в Тернопільській області.

В обов’язки правопорушниці входила виплата пенсій, субсидій, переказів, приймання комунальних платежів, вручання посилок та листів. Залишки коштів жінка щодня мала обліковувати та передавати до каси відділення. Проте, їх вона використовувала у власних цілях.

Працівницю пошти викрили її колеги. Вони також про це повідомили в поліцію. Правоохоронці встановили, що жінка привласнила понад 165 тисяч гривень, які мали йти на рахунки «Укрпошти».

Підозрювана у скоєному зізналася. Вона розповіла, що свого часу взяла мікрокредити у різних фінансових установах, а от грошей, аби їх вчасно сплачувати, не мала, а тому використовувала чужі гроші… У ході слідства стало відомо, що жінка вже повернула “Укрпошті” частину коштів. Решту також пообіцяла віддати, — повідомляє Відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Під час  розслідування слідчі встановили, що підозрювана уже не вперше маніпулює із чужими грошима.

Слідство по даному провадженню завершилося – справу працівники поліції скерували до суду за ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинене у великих розмірах чи в умовах воєнного стану) ККУ. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте також: НАБУ та САП вимагають відсторонити від посад голову Тернопільської облради та заступників начальника ОВА

Exit mobile version