Працювали в 3 областях: СБУ викрила організаторів незаконного переправлення чоловіків за кордон (Фото)

СБУ викрила 3 схеми незаконного виїзду за кордон українських громадян призовного віку. 16 осіб, причетні до організації нелегальних “трафіків”, діяли у Тернопільській, Івано-Франківській та Закарпатській областях. Вартість “послуг” становила до 12 тис. євро. Про це пише Файне місто з посиланням на  повідомлення СБУ.

У Тернопільській області зловмисники за гроші “записували” потенційних призовників до водійського складу підприємства, яке нібито здійснювало міжнародні перевезення. Ухилянти отримували можливість незаконно виїхати за кордон як водії, окремі з них навіть не мали водійських посвідчень.

На Закарпатті угруповання з 12 людей спеціалізувалось на нелегальній міграції до країн Євросоюзу. Вони підвозили своїх клієнтів за декілька кілометрів до лінії кордону, а далі супроводжували їх пішки по заздалегідь підготовленому маршруту через лісові стежки. Під час обшуків у зловмисників виявили незареєстровану стрілецьку зброю з набоями та бойову гранату РГД.

На Івано-Франківщині канал втечі організували 4 мешканці регіону. Вони займалися виготовленням фіктивних довідок місцевої військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби за станом здоров’я. На підставі підробок, чоловіків вивозили за кордон.

Усім фігурантам повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 ККУ. Зловмисникам загрожує до 9 років в’язниці.

Читайте також: Розбещував понад 200 дітей: поліцейські викрили педофіла (Фото/Відео)

Exit mobile version