“Такого роду ситуація у Тернопільській області вперше”: офіційні деталі аварії з соляною кислотою (Фото)

На Тернопільщині 21 червня близько15 години в селі Плотича сталася пожежа причіпна вантажівки. Причина – розгерметизація ємності з соляною кислотою. Про деталі та наслідки Файному місту розповів начальник відділу інженерно технічних заходів управління організації заходів цивільного захисту ГУ ДСНС в області Станіслав Ганич під час брифінгу.

За словами начальника, загалом у причепі було 17 ємностей з соляною кислотою. На дорогу вилилося 1,5 з них.

На місці провели нейтралізацію розлитої речовини гашеним вапном. Потім зробили імпровізований басейн для погашення тієї кислоти, яка залишилося у ємності. Її злили в цей басейн і нейтралізували. Пізніше також ліквідували ту кислоту, яка була на дорозі. В результаті пожежі було знищено одне з коліс причепа.

Станіслав Ганич зазначив, що така аварія на Тернопільщині сталася вперше.

Одразу було визначено небезпечну зону, не давали допуску чи проходу до цієї зони. Автомобілі пропускали лише в реверсивному русі і лише тоді, коли не було випаровувань соляної кислоти. Пішоходів не пропускали до зони забруднень. Такого роду ситуація у Тернопільській області вперше. Раніше перекидалися причепи з паливно-мастильними матеріалами, але з хімічними — це вперше, – зауважив начальник.

Наразі на цій ділянці все стабільно.

Читайте також: На Тернопільщині судитимуть водія за ДТП, де загинули троє студентів (Фото)

Фото: ГУ ДСНС Тернопільщини
Exit mobile version