День народження відзначає журналістка, телеведуча Мирослава Гонгадзе родом з Тернопільщини

Мирослава Гонгадзе // Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 19 червня, день народження Мирослави Гонгадзе — української телеведучої, журналістки, юристки, керівниці мовлення Голосу Америки у Східній Європі, уродженки Тернопільщини.

Мирослава народилась в Бережанах на Тернопільщині. Після здобуття освіти у Львівському державному університеті працювала журналісткою, редакторкою, продюсеркою, керівницею медія-кампаній в Україні та США у низці політичних і медійних організацій, у тому числі RFE/RL, Інтерньюз, IRI, NDI.

Після смерті свого чоловіка — Георгія Гонгадзе, отримала політичний притулок у США і 2001 року разом із дітьми оселилася у Вашингтоні.

Цього року Мирослава Гонгадзе отримала премію Inamori Ethics Prize 2023 від Міжнародного центру етики та досконалості Inamori. Ця премія спрямована на “відзначення видатних міжнародних етичних лідерів, чиї дії та вплив значно покращили стан людства”. Також «За видатний внесок у розвиток журналістики, активну громадянську позицію та професійну майстерность» Мирослава Ґонґадзе нагороджена Орденом княгині Ольги.

Студія “Файне місто” щиро вітає Мирославу зі святом, і бажає втілення усіх творчих задумів!

Читате також: Тернополянка стала чемпіонкою України з боксу 

Підготувала Вікторія Козак

Exit mobile version