“Без онлайну і екстернату”: у Тернополі з’явився фейк про початок нового навчального року

Фото ілюстративне // Джерело: Файне місто

У Тернополі з’явилася інформація, що згідно наказу, нібито в усіх школах міста і області з 1 вересня всі уроки мають бути тільки очні, тобто у приміщеннях закладу. Також в документі йшлося, що з початку навчального року не буде екстернатної форми навчання. Ці дані Файному місту спростувала начальниця управління освіти і науки Тернопільської міської ради Ольга Похиляк.

За її словами, наявність або відсутність дистанційного навчання залежить від того, чи є достатньо місця в шкільних укриттях.

Деякі школи, які мають можливість, розширюють укриття. Після цього вони зможуть 100-відсотково вийти з дистанційного навчання і навчатися офлайн. Хто не має такої можливості, то вчитиметься як дистанційно, так і у 2 зміни, – пояснила начальниця.

Екстернатна форма навчання: відмінять чи ні?

Інформацію про скасування екстернату Ольга Похиляк також спростувала. Вона каже, що міське управління послуговується прийнятими законами та вказівками Міністерства освіти і науки України. На даний момент про відміну екстернатної форми навчання не йдеться.

Ми не можемо самостійно відмінити екстернатну форму навчання. Є діти, які зараз живуть закордоном. Вони вчаться як в інших країнах, так і в нас. Їм потрібно якось здобувати освіту, отримати атестат, – зазначила освітянка.

Нагадаємо, для тернопільських учнів літні канікули тривають з 5 червня по 1 вересня. Випускники шкіл, як і минулоріч, для вступу у вищі навчальні закладі складають національний мультипредметний тест (НМТ). Основна сесія розпочалася 5 червня і триватиме по 23 червня.

Щодо вручення документів про завершення навчання у загальноосвітніх закладах, то такі заходи рекомендовано провести 23-24 червня.

Читайте також: Маскувальні сітки для захисників плетуть у школах Тернополя під час літніх канікул (Фото/Відео)

Автор: Ірина Канюка

Exit mobile version