Маскувальні сітки для захисників плетуть у школах Тернополя під час літніх канікул (Фото/Відео)

Фото надала Наталія Лихацька

У школах Тернополя розпочалися літні канікули. Доки учні відпочивають від навчання, учителі та інші працівники школи плетуть сітки для захисників. Готові вироби передають військовим на фронт, пише Файне місто.

Як розповіла бібліотекарка Наталія Лихацька, учителі отримують матеріали з шкарпеткової фабрики. З неї вони роблять основу для майбутнього виробу. А тканину шукають самі: їм надають люди та волонтери.

Кожного дня в школі задіяні від 10 до 20 людей, які допомагають плести сітки. Потім вироби передають в різні напрямки, де є необхідність.

Передаємо сітки і в Харківську область, і Лисичанськ , Бахмут і Лиман. В першу чергу хочемо забезпечити хлопців, які їдуть з Тернополя, – зазначила бібліотекарка тернопільської школи №28.

Працівниця Антоніна Кузнецова також поділилася своїми емоціями та переживаннями. Жінка вже близько року перебуває у Тернополі. Працює у 28 школі. До війни вона жила і будувала кар’єру на Херсонщині.

Кожну клітинку сітки пропускаю через себе, аби вона належним чином захищала наших хлопців. Дуже-дуже хочеться перемоги, ми молимось за те що було все добре, віримо що все відновиться, – розповіла Антоніна.

Всі ці люди виявляють неймовірну відданість та роблять все можливе, щоб забезпечити військових маскувальними сітками. Кожна робота переплітається з наступною, створюючи цілісність. Вони вірять у перемогу та продовжують допомагати, роблячи свій внесок у мирне українське майбутнє.

Читайте також: Водолази встановили буйки на Тернопільському ставі (Фото/Відео)

Текст: Лілія Пасальська
Відео: Віта Поляна, Ольга Демчук

Exit mobile version