Водолази встановили буйки на Тернопільському ставі (Фото/Відео)

Пляж "Циганка" // Фото: Файне місто

У Тернополі завершується підготовка до купального сезону. Сьогодні, 8 червня працівники аварійно-рятувального загону встановили буйки та відповідної огорожі на Тернопільському ставі, а саме на території пляжу «Циганка», пише Файне місто.

Наразі у місті готуються до відкриття сезону, який відбудеться вже цієї неділі. Працівники встановили відповідні інформаційні таблички та план-схеми про правила купання. Також відремонтували душові кабінки. Там встановили нові труби, оскільки попередні раніше знищили вандали.

Під час купального сезону на рятувальному пості будуть працювати матроси-рятувальники, які будуть стежити за безпекою. У них є засоби для надання першої медичної допомоги, до тогож, вони пройшли відповідні навчання щодо того, як саме надавати першу медичну допомогу на воді й у них є усі необхідні засоби, — розповідає директор комунального підприємства “Об’єднання парків культури і відпочинку міста Тернополя” Микола Ткач.

Як зазначив директор, раніше працівники Держпродспоживслужби відібрали проби води у Тернопільському ставі. За результатами обстеження було встановлено, що вода відповідає нормам і ніяких відхилень не виявлено.

Працівниками аварійно-рятувальної служби було досліджено дно тернопільського ставу в межах цієї відпочинкової зони. Попередньо, там можна було побачити пляшки, шини, великі камінці, та скло. Тобто усе від чого могла травмуватися людина, – додав Микола Ткач.

Нагадаємо, раніше ми писали про це обстеження. У прямому ефірі Файного міста водолази дістали з дна водойми автомобільні шини, залізо, каміння та чимало сміття.

Більше: Автомобільні шини, залізо та сміття дістали водолази з Тернопільського ставу (Фото/Відео)

Зазначимо, цьогоріч купальний сезон розпочнеться, відповідно до рішення виконавчого комітету міської ради, з 11 червня і триватиме до 15 вересня 2023 року.

Читайте також: На Тернопільщині оновлюють дорожню розмітку (Фото)

Текст: Вікторія Кузьма
Відео: Віта Поляна та Ольга Демчук

Exit mobile version