Олегу Барні з Тернопільщини просять присвоїти звання Героя України (Петиція)

Фото із соцмереж

Президента України просять присвоїти звання Героя України Олегу Барні (посмертно). Наразі триває збір підписів. Про це пише Файне місто з посиланням на петицію №22/190288-еп.

Автором документу є Роман Реведжук. До кінця збору підписів залишилося 85 днів. Станом на 15.30 годину 26 квітня є 4230 голосів з 25000 необхідних.

Прошу присвоїти почесне звання Героя України старшому сержанту Збройних Сил України Олегу Барні посмертно. Це буде найменше, що від імені держави можна зробити у пам’ять про його громадсько-політичну, правозахисну, педагогічну, спортивну та військову діяльність, – йдеться у тексті петиції.

Нагадаємо, у 2014-му з Майдану з Революції гідності пішов добровольцем в ЗСУ в зону АТО де у складі 128-мої окремої гірсько-піхотної бригади як командир мінометного розрахунку захищав Україну на передовій. Згодом став Народним депутатом України VIII скликання.

З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну Олег Барна одразу пішов добровольцем і став на захист України. Попри інвалідність він завжди був на передовій. Старший сержант 68 окремої єгерської бригади ім. Олекси Довбуша загинув 17 квітня 2023 року.
Більше: Офіційно: на війні загинув екснардеп Олег Барна з Тернопільщини

Попрощалися із захисником 23 квітня, поховали – 24 квітня.
Більше: В останню путь провели Олега Барну на Тернопільщині (Фото)

Читайте також: В останню путь проводять Героя Павла Матлашевського в Тернополі (Відео/Фото)

Exit mobile version