У Тернополі роблять писанки для підтримки ЗСУ (Відео)

Вишивана писанка// Фото: Файне місто

У бібліотеці Тернопільського медичного університету власноруч вишивають писанки. Готові вироби волонтери продають за кордоном, а за виручені кошти купують необхідні речі для захисників, пише Файне місто.

Як розповіла директорка бібліотеки ТНМУ Олена Проців, ідея робити сувеніри народилася ще в грудні, коли почали робити новорічні іграшки. Тоді зробили 50 святкових кульок і передали благодійній організації. Ялинкові прикраси продали, а за кошти закупили тканину для маскувальних сіток, термобілизну та інше.

Напередодні Великодня працівники бібліотеки, студенти та викладачі вирішили розвинути ідею створення іграшок. Цього разу вони вишивають писанки.

Такі сувеніри роблять наші дівчата для того, щоб іх можна було продати на аукціонах і кошти передати на підтримку Збройних сил України, а саме на закупівлю необхідних речей для наших військових, – зазначила Олена Проців.

Наразі зробили понад 150 вишиваних писанок. З них 50 уже на аукціоні у Малайзії. Ще понад 100 передали для продажу в Німеччині та США. Згодом усі зароблені кошти передадуть на допомогу нашим захисникам.

Детальніше про те, як створюють вишивані писанки, дивіться у записі прямого ефіру.

Читайте також: Тернополян запрошують на заняття із скандинавської ходьби

Exit mobile version