Служба безпеки Тернопільщини завершила розслідування щодо пенсіонерки за співпрацю з окупантами

Фото: Управління СБ у Тернопільській області

Тернопільське управління СБ завершило розслідування колабораційної діяльності жительки селища Розівка. За даними слідства, вона добровільно пішла на співпрацю з росіянами та приєдналась до органів окупаційної адміністрації в Запорізькій області. Про це пише Файне місто з посиланням на пресслужбу управління.

Що відомо

Слідчі встановили, що після захоплення окупантами Розівки зрадниця брала участь у мітингах окупаційної влади та закликала співгромадян підтримати приєднання населеного пункту до складу так званої «донецької народної республіки».

Також проросійськи налаштована колаборантка допомагала загарбникам організовувати фейковий плебісцит про «приєднання» Запоріжжя до складу країни-агресора, агітувала громадян брати участь у голосуванні, координувала роботу представників т.зв. «виборчої комісії», а також забезпечувала доставлення вже заповнених бюлетенів для підрахунку.

Колаборантці загрожує до 5 років тюрми

Досудове розслідування протиправної діяльності зрадниці завершено за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури, а обвинувальний акт разом із беззаперечними доказами її вини скеровано до суду. За порушення ч.5 ст.111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України зловмисниці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років, – зазначили в СБУ.

Зазначається, що робота Служби безпеки з документування діяльності організаторів незаконного псевдореферендум на тимчасово окупованих територіях України триває. Злочини проти основ національної державності не мають строку давності і кожен винний рано чи пізно відповідатиме за законом.

Читайте також: На Тернопільщині ув’язнені заробили понад 100 000 гривень з-за ґрат (Фото) 

Exit mobile version