Лікар Лановецької лікарні відкидає звинувачення хворого на Covid-19 щодо недбалості

Фото з відкритих джерел

Житель Тернопільщини Ярослав Денчик, хворий на коронавірус, звинуватив лікаря Лановецької лікарні у непрофесійності. За словами чоловіка, медик не відповідав на дзвінки, коли тому була потрібна медична допомога, чим завдав значної шкоди його здоров’ю. Виконуючий обов’язки головного лікаря КНП “Лановецький районний центр первинної медико-санітарної допомоги” Роман Манько звинувачення відкидає. Каже, на кожне звернення хворого реагував одразу та зробив все від нього залежне щодо надання медичної допомоги.

“Інформація, розповсюджена Ярославом Денчиком, стосовно того, що я не відповідав на дзвінки є неправдою. По-перше, чоловік звернувся не 4, як він вказує, а 5 червня близько 12:00 години дня. Він подзвонив до мене і я прийшов його оглянути. Для початку зібрав дані – чи перебував у контакті з хворими на коронавірус, де був, з ким спілкувався, чи дотримувався карантину. Пан Ярослав повідомив, що з дружиною дотримувалися карантину, нікуди не виходили з дому самі і ніхто до них не приходив. Проте у чоловіка була температура тіла 37,4, трошки червоне горло і були ознаки ГРВІ, бронхи були чисті. На запитання, як ви думаєте, чому і звідки температура – відповів, що змокли з дружиною під дощем. Ускладнень не було, стан був задовільний, я призначив багато пиття, фрукти, парацетамол та повідомив, що у разі погіршення стану телефонувати мені або у швидку”, – розповів журналістам “Файного міста” Роман Григорович.

Опісля того, як лікар оглянув пацієнта та призначив необхідні медикаменти та вітаміни, Ярослав Денчик розпочав амбулаторне лікування вдома. За словами Романа Манька, він був поінформований, що у разі погіршення самопочуття потрібно телефонувати сімейному лікарю або ж у службу швидкої допомоги. Хворий у період з 5 червня по 9 червня більше до лікаря не звертався.

“Ярослав Денчик зателефонував до мене о 5:50 ранку 9 червня. До цього він до мене не дзвонив, лікувався вдома. Чоловік повідомив, що у нього висока температура тіла – 39,5. Відповідно, я до нього прийшов, послухав, подивився. В легенях вже були десь такі поодинокі хрипи, такі початкові явища. Прийняв рішення викликати швидку допомогу. Лікарі приїхали і госпіталізували його в інфекційне відділення. А зараз мене людина звинувачує невідомо у чому. Інформація про те, що я не відповідав на його дзвінки є неправдивою, він не дзвонив навіть до мене у період того часу, коли я пішов додому після першого огляду і аж до ранку 9 червня”, – додає виконуючий обов’язки головного лікаря КНП “Лановецький районний центр первинної медико-санітарної допомоги” Роман Манько.

Ромаг Григорович також повідомив, що дійсно до нього приходили працівники поліції. Взяли покази, здійснили записи свідчень.

Нагадаємо, як ми раніше вже повідомляли, хворий на Covid-19 вчитель з Тернопільщини розповів про лікування та написав заяву на лікаря. Більш детально – читайте у нашому матеріалі.

Exit mobile version