Хворий на Covid-19 вчитель з Тернопільщини розповів про лікування та написав заяву на лікаря

22 дні бореться з коронавірусом 59-річний Ярослав Денчик з села Білозірка Лановецького району. Про це заступник директора школи написав у мережі Фейсбук. Де міг заразитися на Covid-19, чоловік не знає.

“Двадцять другий день неймовірної боротьби з ковід…З Господньою допомогою, з професійною майстерністю лікаря Рижак Ольги Іванівни і її чудових двох бригад медичних сестер і санітарок пік хвороби подолано….Ще є набряки…., ще внутрішні органи працюють не зовсім так, як потрібно, бо зазнали шаленого удару від чужинця, але надія на видужання є….Нехай маленька, мікроскопічна, але є…. Вже ти не хапаєш повітря, як та риба на березі, не дихаєш через бронхи, наповнені розжареним склом, не мучить тебе сорокоградусна температура, а тиск жене до 180 на 120…І ти безпомічно лежиш, як овоч…”, – написав Ярослав Денчик.

Окрім цього, чоловік розповів, що звернувся у поліцію та написав заяву на лікаря. Ярослав Денчик вважає, що дії одного із медиків краю нанесли шкоду його здоров’ю.

“Але навіть у ці найскрутніші миті життя думаєш, що біда через тупість, ницість, професійну некомпетентність його, сімейного лікаря, з яким підписав договір і віддав своє життя в його руки. Прізвище цієї “людини” Манько Роман Григорович. Саме він довів ситуацію до абсурду, з температури 38,5 градусів четвертого червня, до сорока – дев’ятого червня. Впродовж цих дорогоцінних для боротьби з негодою днів навіть телефонної трубки не брав. Тому й не дивно, що я тепер звернувся в поліцію зі скаргою на непрофесійні дії сімейного лікаря Манька РГ, які нанесли моєму здоров’ю серйозної шкоди. Знаю, його буде вигороджувати кругова порука таких самих недолікарів, але йти буду в суди і вимагати покарання, бо вважаю це його професійним злочином…”, – йдеться у повідомленні.

Виконуючий обов’язки головного лікаря КНП “Лановецький районний центр первинної медико-санітарної допомоги” Роман Манько звинувачення відкидає. Каже, на кожне звернення хворого реагував одразу та зробив все від нього залежне щодо надання медичної допомоги. Більш детально – читайте у нашому матеріалі.

Exit mobile version