“Перевзуваються” на літо: скільки коштуватиме заміна шин на авто в Тернополі (Відео)

Фото: Файне місто

Двічі на рік чи не перед кожним власником автомобіля виникають одні й ті ж питання – коли краще міняти гуму? При якій температурі краще за все переходити на літні колеса та на які факти необхідно звернути увагу при зміні шин – далі у матеріалі Файного міста.

Експлуатація автомобіля вимагає постійної уваги до всіх його механізмів і агрегатів. Комфорт і безпека поїздки безпосередньо залежать від стану шин авто. Знос, постійне тертя, регулювання параметрів вимагає своєчасного технічного обслуговування. І без допомоги професіоналів вам не обійтись.

На вулиці уже потепліли, і люди активно почали змінювати з зимові шини на літні. Відповідно, це необхідно робити, бо шина зимова вже стирається.  Стосовно вартості, у кожного автомобіля індивідуально, але в середньому від 500гривень до 1200 гривень. Перевзування шин займе від 15 хвилин до 30 хвилин – розповідає майстер автосервісу Віктор.

Виробники шин рекомендують замінювати зимову гуму на літню, якщо температура навколишнього середовища стабільно триматиметься вище позначки +7°C. Зазвичай водії орієнтуються на квітень.

 Чому важливо змінювати шини?

Як часто це потрібно робити залежить від різних факторів, зокрема від стилю керування, місця проживання та того, наскільки дбайливо ви доглядаєте за шинами.

Зимова шина на асфальті на більшій швидкості починає «плавати», і гальмування щеплення дає юз. Відповідно, треба замінювати на літні шини, – додає Віктор.

При якій температурі краще змінювати зимову гуму на літню, запитаєте ви? Тут багато нюансів, які залежать від типу шин. Якщо у вас нешипована гума, то міняти краще коли вночі встановиться плюсова температура, а вдень – коли на термометрі буде в межах +7 градусів.

Шиповані шини. З ними ситуація буде куди складніше, адже на сухому асфальті такі шини доволі швидко зношуються. Кілька днів їзди по таким дорогам порівнюється с тисячами пробігу по засніженим дорога. Тут необхідно орієнтуватись по ситуації, при якій ви частіше всього їздите.

Кожен водії вирішує самостійно коли змінювати шини, адже ще можливі приморозки. Дбають про свою безпеку, і наразі, залишаються на зимових шинах, – зазначає Віктор.

Згідно з новим законопроєктом, який був розроблений Кабміном України та невдовзі має бути прийнятий Радою, використання зимових шин буде обов’язковим у період з 1 жовтня по 31 березня. Враховуючи це нововведення, водії мають переходити на літні шини 31 березня. Наразі ж у ПДР немає чітких вимог щодо термінів переходу на літню гуму.

Коли необхідна заміна шин?

Тиск у шинах треба перевіряти регулярно, щонайменше раз на місяць. Нижче наведені ознаки, що вказають на необхідність заміни шин:

Як купити якісні шини?

Найкраще міняти усі чотири шини одночасно. Для оптимальної керованості та контролю ми рекомендуємо купувати шини одного типу та розміру, якщо інше не передбачене автовиробником.

При купівлі лише двох нових шин переконайтеся, що нові шини повністю відповідають тим, які ви залишаєте, і що це не суперечить чинному законодавству та вимогам автовиробника.

При купівлі лише двох нових шин, для кращого зчеплення з поверхнею та стабільності під час керування встановлюйте їх на задню вісь.

При необхідності встановлення двох типів шин на одному авто, розміщуйте  радіальні шини на задню вісь.

90 % старих шин (які також називають шинами із закінченим строком експлуатації) піддаються переробці для відновлення енергії в США, Європі та Японії.

Яким би досвідченим водієм ви не були, огляд шин перед заміною краще доручити професіоналам на станції техобслуговування. Співробітники СТО використовують спеціальні прилади – глибинну лінійку чи штангенциркуль. Це дає можливість з точністю до міліметра виміряти зношеність протектора на різних ділянках шини та зрозуміти, чи немає нерівномірного зносу.

Читайте також: Через Тернопіль їхатиме потяг до Краматорська (Розклад)

Автор: Аліна Пастир

Exit mobile version