Житель Тернопільщини шукав цілі для ракетних обстрілів електропідстанцій

Фото: СБУ у Тернопільській області

Жителя Тернопільщини обвинувачують у державній зраді. Чоловік збирав інформацію про місця розташування електропідстанцій на території Хмельницької та Тернопільської областей. Її він пересилав співробітникам фсб, щоб окупанти могли завдати ракетні удари по отриманих цілях. Про це пише Файне місто з посиланням на вирок Тернопільського апеляційного суду.

Що встановило слідство

За даними розслідування, із 31 серпня 2022 року по 26 січня 2023 року Владислав К. пересилав зі свого смартфону через «Telegram» співробітнику фсб інформацію про місця розташування і характеристики електропідстанцій, розташованих на території Тернопільської та Хмельницької областей. Так він допомагав збройними силами росії обстріляти ракетами об’єкти енергетичної інфраструктури.

Підозрюваний “щиро розкаявся”

Не погодившись із обраним йому запобіжним заходом, Владислав К. подав апеляційну скаргу та просив ухвалу суду першої інстанції скасувати і винести нову, якою помістити його під домашній арешт або визначити розмір застави. Обґрунтовуючи свої вимоги, зазначив, що у скоєному щиро розкаявся та співпрацює зі слідством. Також просив врахувати, що опікується матір’ю, яка є інвалідом 2-ої групи і потребує його фізичної допомоги, – зазначили в апеляційному суді.

Однак не підтвердилися довідкою дані, що його мати потребує постійного стороннього догляду і не має підтримки від інших членів сім’ї чи родичів. Крім того, захворювання матері підозрюваного не зменшує обсяг встановлених у даному випадку ризиків.

Стосовно прохання підозрюваного визначити його розмір застави, колегія суддів вказала, що, відповідно до абз. 8 ч. 4 ст. 183 КПК України, під час дії воєнного стану при застосовуванні в цій справі запобіжного заходу у виді тримання під вартою слідчий суддя, керуючись статтями 177 та 178 цього Кодексу, правомірно не визначив розмір застави.

Що вирішив суд

В результаті колегія суддів Тернопільського апеляційного суду апеляційну скаргу підозрюваного Владислава К. залишила без задоволення, а ухвалу слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду від 28 січня 2023 року – без змін.

Читайте також: Понад 300 000 гривень вкрала жінка у сусідки на Тернопільщині

Exit mobile version