Голова сільради запевняє, жителі Великих Вікнин тестуються на Covid-19, а інформація про відмову – фейк

Фото з відкритих джерел

В інфекційному відділенні Збаразької центральної клінічної лікарні нещодавно помер житель села Великі Вікнини. Чоловік поступив у важкому стані, врятувати життя медикам не вдалося. У той же час мережею шириться інформація, що у селі ознаки респіраторного захворювання мають кілька осіб, проте проходити тестування на Covid-19 відмовляються.

Як повідомила жителька Великих Вікнин, з температурою ходять кільках осіб. Всі хворі лікуються дистанційно у місцевого фельдшера, тести на коронавірус проходити відмовляються.

За роз’ясненням ситуації журналісти “Файного міста” звернулися до голови Великовікнянської сільської ради Василя Коляди. Посадовець запевняє, ситуація у селі спокійна. Жителі проходять тестування на коронавісну інфекцію. Деякі із них звертаються за власною ініціативою. Так, тестування пройшли вже кілька десятків осіб. Щодо інформації про відмову від тестування – називає її феком, такою, що не відповідає дійсності.

“Хто роздув цю історію з відмовою від тестування – не знаю. Можу сказати одне – це не правда, ситуація у Великих Вікнинах спокійна. Зараз жителі навіть самостійно, з власної ініціативи звертаються в амбулаторію для проходження тестування на коронавірус. За останні дні аналізи здали вже близько 20 чоловік, у всіх, крім однієї жінки, результат негативний. Вчора у жінки з підозрою на коронавірус взяли повторний аналіз, то очікуємо результатів.

В нас був один летальний випадок від коронавірусу. Чоловік помер в інфекційному відділенні Збаразької центральної клінічної лікарні”, – каже Василь Антонович.

Нагадаємо, 16 червня в інфекційному відділенні Збаразької центральної клінічної лікарні помер житель села Великі Вікнини. Чоловік поступив у важкому стані. Померлий мав супутні захворювання. Тіло чоловіка рідні забрали для поховання з дотриманням всіх санітарних та протиепідеоміологічних норм.

Exit mobile version