Відбулася ротація бригад Тернопільської екстреної медичної допомоги на деокупованій Херсонщині (Фото)

Відбулась поїздка медиків КНП «Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Тернопільської обласної ради на деокуповану Херсонщину. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Тернопільську обласну раду.

Дві укомплектовані всім необхідним бригади провели у відряджені два тижні, щоденно виїжджаючи до нових населених пунктів Бериславського району для надання медичної допомоги цивільному населенню.

Тернополяни також брали участь у стабілізації важкопоранених військових та у їх транспортуванні до медичних закладів Кривого Рогу.

Два укомплектовані екіпажі, в складі яких була пара транспортних засобів та 6 осіб, працювали під кураторством Українського науково-практичного центру екстреної медицини та медицини катастроф МОЗ, завдяки чому діяли злагоджено, організовано та максимально ефективно.

Основна мета такої поїздки – це надання медичної допомоги в екстреному порядку та підтримка хронічно хворих консультаціями та медичними препаратами в тих населених пунктах, які багато місяців потерпали від свавілля окупаційних військ. 

“Наші бригади базувалися в районному центрі Велика Олександрівка і вже звідти здійснювали поїздки за заздалегідь складеним та узгодженим маршрутом. На перешкоді екіпажам були дороги у критичному стані та розуміння, що на кожному кроці можна зустріти заміновану ділянку або нездетонований снаряд. Та колектив зібрався максимально мотивований та рішучий, тому люди трималися стійко, розбавляючи жахи наслідків бойових дій та великих руйнацій навколо щоденними побутовими клопотами, жартами та дружньою підтримкою один одного,” – йдеться в повідомленні.

Читайте також: На Тернопільщині зустріли загиблого десантника-артилериста Петра Сагадюка (Фото)

Exit mobile version