На Тернопільщині зустріли загиблого десантника-артилериста Петра Сагадюка (Фото)

Фото: Лановецька міська рада

Вчора, 9 лютого, Петро Сагадюк на щиті повернувся до рідного батьківського дому у місто Ланівці. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Лановецьку міську раду.

Нагадаємо, солдат-артилерист був призваний на військову службу в березні 2022 року. Він до останнього подиху боронив країну, мужньо виконуючи свій обов’язок.

Ворожа артилерія обірвала життя Петра поблизу населеного пункту Ступочки, що на Донеччині. До свого 39-го дня народження військовослужбовець не дожив 15 днів.

На центральній площі міста Ланівці тіло загиблого артилериста зустріли батьки та брат, який теж несе службу в лавах ЗСУ. Уся громада спільно із священнослужителями складали щирі молитви за Петром Сагадюком, який став воїном Хреста.

«В цій страшній темній війні дуже добре видно світло волі та боротьби від наших захисників. Воїн Петро знав історію, тому й боровся за географію», – наголосив Благочинний о. Ігор Шаринський.

Велелюдною ходою провели Героя востаннє до його рідного дому, де і відбувся чин похорону сьоглодні, 10 лютого, о 10:00 год.

Студія “Файне місто” висловлює свої щирі співчуття родині загиблого. Вічна та світла пам’ять Герою України.

Читайте також: Втрата ще одного Героя: загинув воїн Микола Юрчук з Тернопільщини

Exit mobile version