Сім’я з Маріуполя відкрила власні пекарні на Тернопільщині (Фото)

Пекарня сім’ї Величко у Чорткові // Фото: Чортківська міська рада

Війна змусила багатьох людей покинути свої домівки і налагоджувати життя на новому місці. Так, на Тернопільщині сім’я з Маріуполя відкрила власні пекарні у Чорткові та Бучачі. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Чортківську міську раду.

Руслан і Яна Величко займалися торгівлею в Маріуполі, але війна назавжди змінила їхнє життя. Їхні три магазини, дві квартири, два будинки та автомобілі розбомбили росіяни. Подружжя було змушене залишити все це. Сім’я виїхала з Маріуполя 15 березня з немовлям на руках.

Першу пекарню відкрили у Бучачі

Подружжя 2 роки думало про відкриття пекарні і не дозволило війні стати на заваді мріям. Спершу переїхали на Тернопільщину у місто Бучач і відкрили свою першу пекарню там. Руслан працював касиром, а Яна пекла. Через кілька місяців вони зрозуміли, що їм потрібна допомога. Вони знайшли стажерів та жінку, яка навчала випічці та допомагала у всьому, і їхній бізнес пішов вгору.

Люди використовують італійські печі для приготування випічки, професійну кавоварку та еквадорську арабіку. Вже за напрацьованою схемою відкрили пекарню і у Чорткові. Девіз пекарні – «Випікаємо з любов’ю. Випічка, яка полонить ваше серце».

Випічку роблять і при свічках

Коли вимикається світло, їм доводиться пекти при свічках, але це їх не зупиняє. Навіть зараз докупляють додатковий інвентар, щоб у пекарні відвідувачам було максимально комфортно. Роздумують над новими рецептами, використанням цікавих інгредієнтів тощо.

Читайте також: Окремі графіки відключення світла запровадили для підприємців на Тернопільщині

Exit mobile version