Аварійні відключення у 10 областях: ситуація з електропостачанням в Україні 27 січня

Станом на 11 годину ранку 27 січня споживання електроенергії залишається на тому ж рівні, що і масованої атаки 26 січня. Відповідно, в енергосистемі зберігається значний дефіцит потужності. В 10 областях уже ввели аварійні відключення. Про це пише “Файне місто” з посиланням на НЕК “Укренерго”.

Причина дефіциту: пошкодження електростанцій (генеруючі потужності) та високовольтних мереж через російські ракетні та дронові атаки. Атака росіян 26 січня завдала суттєвих пошкоджень декільком об’єктам високовольтної мережі. Втім, енергосистема все ще відновлюється після попередній серій ворожих ракетних обстрілів, які спричинили пошкодження енергоблоків електростанцій. В результаті виробництво електроенергії на працюючих електростанціях не може повністю покрити споживання.

Обмеження споживання: до всіх обленерго доведені ліміти споживання, які діють упродовж доби. Вже зараз Диспетчерський центр бачить перевищення лімітів у 10 областях, через що застосовуються аварійні відключення у Харківській, Донецькій, Запорізькій, Кіровоградській, Київській, Черкаській, Житомирській, Волинській, Львівській, Рівненській областях. Упродовж доби можливі аварійні відключення і в інших областях.

Графік відключення світла у Тернопільській області

Станом на 11 годину 27 січня на Тернопільщині продовжує діяти погодинний графік відключення електроенергії. У ньому вказані години, коли точно буде світло, коли можливі вимкнення і коли електропостачання припинятимуть. Групи споживачів залишилися ті самі, змінили лише години відключення.

Детальніше: З’явився графік вимкнень електроенергії на Тернопільщині з 23 по 29 січня

Читайте також: Бути зі світлом та інтернетом в час війни: поради тернополянам від айтівця Святослава Журовського (Відео) 

Exit mobile version