Бути зі світлом та інтернетом в час війни: поради тернополянам від айтівця Святослава Журовського (Відео)

Скріншот з відео "Файного міста"

Айтівця Святослава Журовського знають чимало тернополян у соцмережах. У Фейсбуці та Тіктоці чоловік ділиться власними лайфхаками, як бути зі світлом та Інтернетом у “чорвоній зоні”. Детальніше – далі у матеріалі “Файного міста”.

Спочатку Святослав купив акумулятор для автомобіля як джерело живлення. Обирав такий, щоб підходив і до транспортного засобу, і в іншому використанні. Його купив за близько 2000 гривень. Також використовував інші акумулютори. Щоб ці джерела живлення підключити до техніки, купував додаткові перетворювачі.

Аби мати доступ до Інтернету, Святослав підключає до акумулютора роутер безпосередньо. Зазначимо, що не з кожним роутером можна так зробити.

В моєму будинку є технологія PON. Це така технологія, яка дозволяє провайдеру не користуватися живленням від data-центру до споживача в проміжних ланках. Тобто головне, щоб було світло на серверній і в мене вдома, – зазначає айтівець.

Також наразі є проблема з якісним мобільним зв’язком. Аби виправити проблему, люди користуються підсилювачами сигналу з виносними антенами.

Я б сказав що вони не є дуже ефективними, бо коли зникає світло, автоматично всі користувачі з проводового Інтернету переключаються на мобільний Інтернет. Вишки зразу починають перевантажуватися, а ще якщо одна з них не має живлення, то кількість абонентів сумується до іншої вишки і тоді в нас практично не працює зв’язок, – зазначив Святослав.

Детальніше про те, якими порадами можна скористатися кожному, дивіться у записі прямого ефіру.

Читайте також: ВАТ “Тернопільобленерго” та його керівника оштрафували: деталі

Exit mobile version