Пішов у засвіти відомий оперний співак з Тернопільщини (Фото)

Фото з відкритих джерел

На 64-му році пішов з життя зупинилося оперний співак, уродженець Тернопільщини Стефан П’ятничко. Його серце зупинилося у понеділок 23 січня. Про це пише “Файне місто” з посиланням на соліста Львівської опери Романа Ковальчука.

З глибоким смутком сповіщаю, що помер мій друг і учитель, знаменитий співак – Степан П’ятничко. Щире співчуття дружині Оксані та рідним, – йдеться у повідомленніРомана.

Студія “Файне місто” висловлює щирі співчуття рідним, близьким та колегам Стефана П’ятничка. Розділяємо скорботу з приводу непоправної втрати. Вічна пам’ять!

Стефан П’ятничко
Фото Львівського державного академічного театру ім. І. Франка

Довідка

Стефан Васильович П’ятничко – український оперний співак (баритон), Народний артист України. Народився в селі Гниловоди, що на Тернопільщині. На сцені Львівського державного академічного театру ім. І. Франка дебютував у 1989 році в опері “Украдене Щастя” Ю. Мейтуса.

Як зазначили у львівському оперному театрі, в репертуарі Стефана П’ятничка понад 30 баритонових партій. У його творчій біографії виступи на найбільших світових оперних сценах Європи та США, серед яких Балтімор Опера (США), Гранд Театр (Женева, Швейцарія), Карнеґі-Гол (Нью-Йорк, США), Опера Цюріх (Швейцарія), Сан-Франциско Опера (США), Дойче-Опер (Берлін, Німеччина), Вашингтон Опера (США), Театро Муніципале (Сантьяго, Чілі), концертні зали та фестивалі у Польщі, Німеччині, Австрії та багатьох містах України (Львів, Київ, Донецьк, Одеса, Івано-Франківськ тощо).

У 2006 році за високу виконавську майстерність та значний вклад в розвиток оперного мистецтва указом Президента України присвоєно почесне звання “Народний артист України”.

Читайте також: Майже рік боровся за Україну: загиблого бійця Богдана Кокайла зустріли на Тернопільщині (Фото)

Exit mobile version