Тернополяни зможуть пожити у школах у разі блекауту: як триває підготовка (Фото/Відео)

Укриття у тернопільській школі №5 // Фото: Файне місто

У Тернополі облаштовують 12 тимчасових пунктів проживання на базі освітніх закладів міста. Ними можна буде скористатися у разі настання блекауту. Як наразі триває підготовка, ми дізналися в одній зі шкіл міста. Про це – далі у матеріалі “Файного міста”

Нагадаємо, один із 12 пунктів буде розгорнуто на базі Тернопільської школи №16 ім. Володимира Левицького. Наразі у школі №16 вже встановили генератор потужністю 60 кВТ, підготовили ємкості для зберігання палива, облаштували санвузли, є біотуалетидрова тощо.

Більше: У Тернопільській школі №16 облаштовують пункт тимчасового проживання у разі блекауту (Фото)

Як готуються у школі №5 до можливого блекауту

Цього разу журналістка студії “Файне місто” відвідала Тернопільську спеціалізовану школу I-III ступенів №5. У закладі цього тижня вже розпочався навчальний семестр.

Як розповіла директорка Оксана Погоріла, школа забезпечена двома генераторами: одним наразі користуються, щоб було світло в укритті для дітей і працівників під час повітряних тривог, іншим скористаються у випадку блекауту. Наразі для школярів підготували запаси печива та настільних ігор.

У закладі зробили запаси теплих ковдр, технічної та питної води, є аптечка. Також наявні засоби комунікації, зокрема стаціонарний телефон, та вайфай.

Ті люди, яким доведеться проживати у школі, зможуть бути у класах. В приміщеннях розгорнуть місцях для сну. Також люди зможуть користуватися теплою водою, адже є бойлер, та двома санвузлами. Є електричні батареї та буржуйки.

Надворі для людей будуть відкриті біотуалети. Також за межами будівлі розгорнуть польову кухню. Наразі працівники вже заготовляють дрова.

Читайте також: На деяких вулицях Тернополя тимчасово відсутнє водопостачання

Автор: Віта Поляна

Exit mobile version