У Тернопільській школі №16 облаштовують пункт тимчасового проживання у разі блекауту (Фото)

У Тернополі облаштовують тимчасові пункти масового проживання населення на базі освітніх закладів міста. Ними можна буде скористатися у разі настання блекауту. Один із 12 пунктів буде розгорнуто на базі Тернопільської школи №16 ім. Володимира Левицького. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Тернопільську міську раду.

Для того, щоб школи могли у разі потреби терміново надавати прихисток населенню та почати функціонувати як пункти тимчасово проживання, їх уже починають забезпечувати усім необхідним інвентарем.

Наразі у школі №16 вже встановили генератор потужністю 60 кВТ, підготовили ємкості для зберігання палива, облаштували санвузли, є біотуалети, дрова тощо.

Після завершення канікул для учнів розпочнеться навчальний процес. У випадку критичної ситуації, наприклад, припинення подачі електроенергії чи тепла впродовж тривалого часу, школа припиняє працювати як заклад освіти та стає пунктом масового проживання населення. Таких пунктів у місті попередньо готується 12, вони розміщені практично у всіх мікрорайонах міста. Тому при першій необхідності весь інвентар, а саме: пічки-буржуйки, спальні мішки, каремати, польові кухні будуть розгорнуті. Ці пункти також забезпечуються побутовою хімією, ліхтарями, аптечками тощо, – розповідає міський голова Сергій Надал.

Нагадаємо, у місті працює 18 мобільних та стаціонарних пунктів обігріву, де громадяни можуть скористатись електроенергією, інтернетом та зігрітись. Знайти їх можна на інтерактивній карті у розділі «Е-сервіси». Також вони доступні у мобільному телефоні  в додатку «е-Тернопіль» (який можна завантажити на свої телефони на Android та на iOS).

Читайте також: На Херсон буде курсувати додатковий поїзд через Тернопіль

Exit mobile version