Пологи в новорічну ніч під час тривоги: як народжували жінки у Тернополі (Відео)

Фото: Файне місто

У Тернопільському обласному клінічному перинатальному центрі “Мати і дитина” народилися 5 дітей в новорічну ніч. Одна з жінок народжувала під час повітряної тривоги, пише “Файне місто”.

Мама Олена розповідає, що народила в запланований термін. На світ з’явився хлопчик вагою 3350 г і зростом 53 см. Його планують назвати Арсеном.

Переживала, якраз під час тривоги народжувала. Почалися потуги – і тут ввімкнулась повітряна тривога. А тільки народила, буквально за 10 хвилин був відбій. Це так зворушливо. Нас бомблять, а ми родимо, – сміючись, ділиться жінка.

Сьогодні, 3 січня, маму з немовлям випишуть.

Як розповів директор перинатального центру Віктор Овчарук, загалом за 2022 рік народилися 1948 дітей. Це приблизно така ж кількістьть, як у 2021-му.

В Україні війна, українці народжують і ми маємо розуміти, що нація повинна збільшуватися для того, щоб відродити Україну. Я б не сказав, що стало складніше працювати фізично, скоріше – морально. Жінки переживають, що є тривога, щоб не було обстрілу. Ми про це говоримо з ними і намагаємось заспокоїти, – зазначив керівник медзакладу.

З породілею поспілкувалась наша журналістка. Більше дивіться у записі прямої трансляції.

Читайте також: Майже 24 тисячі гривень для ЗСУ зібрали у тернопільському дитсадку (Фото)

Exit mobile version