Як вирівняти зуби “непомітно”? Стоматолог про прозорі елайнери (Відео)

Фото: Файне місто

В сучасному світі вже кожен знайомий зі словом «брекети». Це та конструкція, яка допомагає нам вирівняти зуби, зробити посмішку красивішою, а нас самих – більш здоровими. Та чи можливо вирівнювати зуби так, щоб оточуючі не помічали цього? Саме для цього сучасні стоматологи винайшли новітні прозорі елайнери, про які «Файному місту» детально розповіли лікарі Клініки стоматології родини Прощин.

Що таке елайнери?


Елайнери – це прозорі капи для вирівнювання зубів. Вони виготовляються для кожного індивідуально, аби максимально повторювати форму зубів і бути «невидимими» у роті.

Це альтернатива брекет-системи, вони є непомітними для оточуючих. Це особливо важливо для тих, хто не хоче брекетів, бо їм здається, що це «не красиво», люди це бачать, – розповідає Наталія Бубнів, лікар «Ортодонтичного центру стоматологічної клініки родини Прощин». – Тож якщо для вас важливим моментом є естетика – тоді ваш вибір це елайнери.

Кожен пацієнт проходить діагностику, консультацію з лікарем, який розробляє індивідуальний план лікування. Потім майбутні покрокові вирівнювання зубів візуалізують в 3D-ефекті, аби пацієнт зміг побачити, як виглядатимуть саме його зуби по завершенню лікування.

Які переваги елайнерів?

Окрім того, що елайнери є прозорими і непомітними на зубах, вони мають ще ряд корисних «плюсів»:
• Не змінюють дикції;
• Не заважають при розмові;
• Легко знімаються, пацієнт може знімати та одягати їх самостійно;
• Не заважають їсти, адже перед прийомом їжі капи знімають;
• Не псують емаль;
• Прості у догляді;
• Не шкодять здоров’ю і є гіпоалергенними.

Скільки часу займе лікування елайнерами?

Час «носіння» елайнерів залежить, перш за все, від того, скільки пар вам потрібно для виправлення прикусу.

Елайнери виготовляються на верхню та нижню щелепи, і це вважається парою. Замінюються вони на наступну пару кожні 2 тижні. Це доволі зручно, так як на початку пацієнту видається сет елайнерів для самостійної заміни. Такого, як стандартний термін лікування на елайнерах не існує. Яка патологія – стільки і етапів. Відповідно – стільки буде елайнерів. Це може бути від 10 до 40 пар, – пояснює Наталя Бубнів

Лікарка також додає: бувають випадки, коли виправити прикус тільки брекетами або тільки елайнерами – неможливо. Іноді доводиться комбінувати різні методи, аби посмішка у результаті стала чарівною. Головне – не боятись та не соромитись лікаря: прийти на консультацію, пройти діагностику та обговорити зі стоматологом все, що вас цікавить.

Читайте також: “Хочу вирівняти зуби”: стоматолог розповіла, що варто знати про встановлення брекетів

Exit mobile version