Звання Герой України присвоїли посмертно прикордоннику Роману Гаху з Тернопільщини

Фото: мережа інтернет

Глава держави Володимир Зеленський присвоїв звання Герой України прикордоннику Роману Гаху з Тернопільщини. Про це йдеться в Указі №893/2022. Про це пише “Файне місто” з посиланням на сайт Президента України.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові, вірність військовій присязі постановляю:
Присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена “Золота Зірка“ ГАХУ Роману Васильовичу – полковнику (посмертно), – йдеться в Указі.

Довідка

Фото: Вікіпедія

Роман Гах родом з села Баворові, нині Великогаївської громади Тернопільського району Тернопільської області. Закінчив Хмельницьку військову академію, Луганський державний університет ім. Т. Шевченка.

6 березня 2022 року під час виконання бойового завдання на південно-східній околиці населеного пункту Житлівка прикордонники на чолі з полковником Романом Гахом блокували просування військ противника. Підрозділ прикордонників першим став до бою. Роман понад шість годин вміло керував зведеним прикордонним підрозділом та утримував визначений рубіж. Загинув внаслідок ворожої кулеметної черги.

Похований у родинному селі. У Романа залишилася дружина та двоє синів.

Читайте також: На Донеччині загинув молодий військовий Іван Григоращук з Тернопільщини

Exit mobile version