У Тернополі змінили спосіб виплати адресної допомоги на оплату комуналки

Фото: мережа Інтернет

З 1 січня 2023 року у Тернополі адресну допомогу на оплату комунальних послуг будуть виплачувати у грошовій формі. Таке рішення ухвалили 21 грудня на засіданні виконавчого комітету. Про це пише “Файне місто” з посиланням на пресслужбу Тернопільської міської ради.

Раніше така компенсація перераховувалась на рахунки підприємств, які надають відповідні послуги. Відтепер мешканці пільгових категорій у громаді отримуватимуть кошти на власний особовий рахунок у сумі грошової компенсації і сплачуватимуть комунальні послуги самостійно, – зазначає міський голова Сергій Надал. – Важливою умовою отримання такої допомоги є відсутність заборгованості за оплату послуг житлово-комунального господарства за вказаною адресою.

Розмір адресної грошової допомоги визначається у відсотках до загального показника прожиткового мінімуму окремо на опалювальний (з жовтня по квітень) та неопалювальний (з травня по вересень) періоди відповідно до категорії одержувачів та кількості членів сім’ї. Виплата адресної грошової допомоги здійснюється щомісячно.

Зазначимо, адресна грошова допомога для часткової компенсації витрат на оплату житлово-комунальних послуг надається:

Для отримання адресної грошової допомоги громадяни повинні звернутись із заявою на ім’я міського голови та додати такі документи:

До слова, громадянам, які отримували пільги на оплату за житлово-комунальні послуги з місцевого бюджету до 31 грудня 2022 року, з 1 січня 2023 року адресна грошова допомога буде виплачуватись без повторного звернення.

Важливо! Адресна грошова допомога не надається при наявності заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг (понад три місяці), загальна сума якої перевищує 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на день звернення та при отриманні такої інформації від надавачів житлово-комунальних послуг.

Ознайомитись із розрахунком сум адресної грошової допомоги для часткової компенсації витрат на оплату житлово-комунальних послуг на 2023 рік можна тут.

Читайте також: У Тернополі безкоштовно їстимуть учні закладів освіти, чиї батьки захищають Україну 

Exit mobile version