У Тернополі каратимуть підприємців за увімкнену рекламу і підсвітку вночі

Фото ілюстративне з мережі Інтернет

У Тернопільській громаді підприємці нестимуть відповідальність за недотримання режиму темряви. Таке рішення ухвалили 19 грудня на позачерговому засіданні 21-ої сесії міської ради. Про це пише “Файне місто” з посиланням на пресслужбу мерії.

Відповідно до рішення Ради оборони області суб’єкти господарювання у нашій громаді повинні економно споживати електроенергію. Зокрема, у темну пору доби, а саме після 19 год мають бути вимкненими світлові вивіски, реклами, монітори, підсвітка тощо, – зазначає міський голова Сергій Надал. – У зв’язку з тим, що до цього часу не було відповідальності за такі порушення, на сесії міської ради внесено зміни до Правил благоустрою. Передбачено, на період дії воєнного стану відключати комерційні об’єкти у разі недотриманнями режиму економії у темну пору доби. У випадку, якщо працюватиме світлова реклама чи інша підсвітка від основного живлення електропостачання, це буде підставлю до притягнення відповідальності та накладення адмінштрафу з можливим демонтажем зазначених об’єктів.

Так, відповідно до рішення, в темну пору доби, за винятком застосування  автономного джерела живлення, повинні бути вимкненими:

Читайте також: Безкоштовно отримати термобілизну можуть тернопільські захисники

Exit mobile version