Жителька Тернопільщини втратила 50 тисяч гривень у надії виграти “приз”

Фото: мережа Інтернет

Серед розіграшів у соцмережах дедалі частіше зустрічаються нові шахрайські схеми. У надії виграти “приз” в Instagram, жителька Тернопільського району втратила 50 тисяч гривень. Про це пише “Файне місто” із посиланням на Відділ комунікації поліції Тернопільської області.

В інтернет-мережі жінка натрапила на розіграш дороговартісної побутової техніки. Умови конкурсу були досить простими. Спершу – підписатися на різних спонсорів. Жінка виконала ці умови і згодом отримала повідомлення, що потрапила у трійку переможців. Організатори повідомили їй, що останнє, що потрібно зробити, аби приз був “у твоїх руках” – оплатити податок на виграш, доставку, митне оформлення тощо.

Жертва афери декілька разів перераховувала різні суми невідомим людям. В результаті – втратила кругленьку суму – понад 50 тисяч гривень, а обіцяної техніки так і не отримала. Сторінка із розіграшем зникла із соцмережі.

Потерпіла звернулася в поліцію із заявою про шахрайство.

Працівники поліції встановлюють усі обставини шахрайства та наголошують проявляти обачність, перш ніж скористатися шансом отримати “легкі” гроші чи призи. Ретельно перевіряйте інформацію, яку Вам повідомляють. Прохання сплатити податок перед отриманням призу є першою ознакою шахрайства, оскільки в нас податки платять з уже отриманих виграшів. У такий спосіб шахраї отримують багато грошей. Не робіть ніяких передплат і не майте справу з дивними ресурсами, – закликають поліцейські.

Читайте також: На Тернопільщині засудили чоловіка за зґвалтування матері

Exit mobile version