Глава “Укренерго”: як працює українська енергосистема сьогодні

Фото з мережі інтернет

Через масовані ракетні удари росіян по енергосистемі, Україна зазнає неабиякі складнощі. Інфраструктура країни серйозно постраждала. Про це пише “Файне місто” з посиланням на “Укренерго”.

Глава “Укренерго” пояснив, за яким принципом працює енергосистема в країні зараз, які руйнування на даний момент та інші речі, про які не всім відомо.

Як відновлюється енергосистема після ударів? 

У перші 10-12 годин ліквідовують первинні наслідки – енергосистема «зшивається» докупи, стабілізується і синхронізується з сусідніми. Для відновлення генерації потрібно орієнтовно 1-2 дня. Після цього електростанція включається в роботу.

Потім настає плато, електростанції поступово добирають втрачену потужність. Зрештою відбувається вихід з системної аварії.

Хто відключає світло саме вам?

«Укренерго» не відключає конкретні будинки і підприємства. Цим управляють розподільчі компанії, обленерго в координації ВЦА.

Які руйнування зараз? 

Немає практично жодної теплової чи гідроелектростанції, яка не була б пошкоджена. Усі важливі підстанції – а це величезні об’єкти, які будуються і реконструюються роками – зазнали ушкоджень.

Складу трансформаторів нема ніде в світі. Тим не менш в Україні він, фактично, був

Експерти доповідають, що одна з основних цілей для російських ракет – трансформатори. Практики тримати їх про запас не існує – це дуже складне і дороге обладнання.

Але в Україні перед вторгненням були залишки після масштабної реконструкції підстанцій, а також було багато замовлень на нові.

Читайте також: На Тернопільщині змінили порядок погодинних вимкнень електроенергії

Exit mobile version