Не навчанням єдиним: як тернопільські студенти волонтерять для перемоги (Відео)

Фото: Галя Олійник

Навчання в університеті, відпочинок, відключення світла, повітряні тривоги, волонтерство – такі сьогоднішні реалії українських студентів. Одні захищають Батьківщину на фронті, другі активно допомагають з тилу, треті старанно вчаться – кожен з них виконує нелегку роботу. Сьогодні, 17 листопада, у світі відзначають День студента. З цієї нагоди журналісти “Файного міста” показали, як в одному з вишів Тернополя молодь поєднує добру справу з особистим життям.

Ми завітали до Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Як розповів координатор волонтерського центру Іван Каплун, робота кипить з перших днів повномасштабного вторгнення. Студенти, викладачі, переселенці та волонтери – приміщення вишу було переповнене людьми та гуманітарною допомогою.

У нас було дуже багато роботи, фурами привозили речі та продукти, які потрібно було відвантажувати, сортувати, оформляти запити потребуючим, приймати переселенців і забезпечувати їх необхідними речима – без допомоги студентів ми б не впоралися. Було задіяно також десятки викладачів. Працювали з ранку до ночі, – зазначив Іван Каплун.

Студенти досі намагаються брати участь у волонтерстві. Вони знаходять час поміж парами та власними справами, аби допомогди військовим наблизити перемогу України.

Важко назвати кількість, адже студенти долучалися по мірі можливостей. Щодня були інші люди, які знаходили час між парами. Вони долучалися до всього. Навіть сьогодні більшість молоді старається долучитися до волонтерської діяльності, тому що вони відчувають у цьому потребу і розуміють, що від нашої волонтерської діяльності тут залежить те, наскільки швидко ми зможемо закінчити цю війну і наскільки легше буде нашим хлопцям у ЗСУ, які воюють і дають нам цю можливість здобувати вищу освіту в таких умовах, – розповіла студентка ТНПУ Юлія Генсерук.

Більше про те, чим саме займається волонтерський центр наразі та як планує розвиватися надалі дивіться у відео “Файного міста”.

Читайте також: У Тернополі збирають кошти на світловідбиваючі стрічки для школярів

Автори: Віта Поляна, Ольга Демчук

Exit mobile version