На Тернопільщині знайшли авіаційну бомбу

Фото з мережі інтернет

У понеділок, 7 листопада, піротехніки Тернопільщини знешкодили шість артснарядів, одну мінометну міну та фугасну авіаційну бомбу часів Другої світової війни. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Головне управління ДСНС Тернопільської області.

У с. Великі Бережці Кременецької територіальної громади поблизу ставка виявили протитанкову міну ТМ-62 часів Другої світової війни.

Цього ж дня фахівці вилучили та знищили в безпечному місці сім застарілих боєприпасів часів Другої світової війни поблизу с. Гаї Шевченківські Байковецької територіальної громади.

Також спеціалісти знайшли фугасну авіаційну бомбу ФАБ-100 мм часів Другої світової війни, виявлену в полі поблизу с. Кудинівці Зборівської територіальної громади Тернопільського району.

Громадяни, пам’ятайте, якщо ви знайшли предмет, який зовні нагадує боєприпаси, або є підозрілим – не торкайтеся його! Про знахідку негайно повідомляйте рятувальникам, зателефонувавши за номером телефону «101». Правильно і безпечно знешкодити вибухонебезпечні предмети здатні лише досвідчені фахівці. Ні в якому разі не намагайтеся робити цього самостійно, адже це може призвести до трагічних наслідків! – застерігає Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області.

Читайте також: У Тернополі придбали дрони Mavic за кошти з продажу літака

Exit mobile version