У Тернополі придбали дрони Mavic за кошти з продажу літака

Фото надала Тернопільська міська рада

Тернопільська міська рада купила 3 американські дрони Mavic за виручені кошти від продажу літака. Обладнання придбали у Львові. Безпілотники передадуть українським захисникам. Про це пише “Файне місто” з посиланням на пресслужбу мерії.

Зокрема:

Після початку воєнних дій на вимогу тернополян демонтовано пам’ятник радянського літака, який розміщувався при вході у парк Національного Відродження. Пізніше на сесії міської ради було прийнято рішення продати літак на аукціоні, а за ці кошти придбати дрони для Збройних сил України, – зазначає міський голова Сергій Надал. – Відтак, днями відбувся відкритий електронний аукціон, на якому літак було продано за 360 000 грн. у т.ч. з ПДВ. За ці кошти та додаткове фінансування з бюджету громади ми придбали три спеціальні дрони, які обрали представники нашої артбригади та які вже найближчим часом відправляється допомагати захисникам.

Нагадаємо, 7 листопада на аукціоні продали корпус радянського літака «МІГ-17» без силової установки та без навісного обладнання. Підприємець придбав його за 360 000 гривень.

Більше: У Тернополі продали демонтований радянський літак: ціна

Зазначимо, середня ціна на ринку для дронів відповідної специфікації Mavic 3 коливається від 124 777 – 153 677 грн, а для Mavic 2 даної специфікації:  271 000– 285 000 грн. Варто врахувати і те, що часто заявлені ціни в інтернеті на такого типу обладнання можуть щоденно коливатись з різних причин, зокрема, це залежить від наявності такого обладнання на складах, термінів поставки та форми розрахунків, адже багато хто з підприємців працюють лише за готівку.

Читайте також: У Тернопільському ставі знайшли браконьєрські сітки

Exit mobile version